KAWAN2 FOLLOWERS ALAM SIBER...terima kasih kerana sudi bersama saya..

Thursday 26 August 2010

Nasi Goreng Cina

Ni nasi goreng yg akak buat waktu bersahur td pagi...Gmbar pun blurr lagu mata akak time 4.30pagi.Tak pe lah janji nmpak nasi seperti nasi goreng ok lah..ye..

Nasi Goreng Cina.
Bahan-bahan ( 3 orang )
2-3 cawan nasi
3 ulas bawang putih-dicincang
2 batang Kacang panjang d patah2kan satu inci.
1/2 cawan bunga gobis ptong kecil2.
1/2 batang carrot potong panjang2
10 ekor udang sederhana-dibuang kulit
2 biji telur-dipukul sket
minyak masak secukupnya
minyak bijan
garam dan serbuk pepper & 1 ketul cuib ayam maggi
1 batang daun bawang-dipotong2
1 biji cili-dipotong2

Cara-cara 1.panaskan minyak, tumis bawang putih hingga wangi.Dan msukkan Kuib ayam maggi.kacau rata. 2.masukkan sayur campur, udang, kacau hingga masak. 3.masukkan pula nasi, kacau rata. tambahkan minyak bijan, pepper, garam dan telur. gaul hingga rata dan masak. 4.Padam api..then masukkan daun bawang gaul lagi baru diangkat. Hiaskan dengan baki daun bawang dan cili. hidangkan bersama cili api potong bersama kicap cair jika suka.

Sepatutnya..taruh ayam lagi lah sedapkan..tpi ayam x de dlm peti sejuk tu...Udang pun ok gak..
Nasi Goreng 4.30pagi....blurr...tpi sedaplah... Ramas PAPADOM dlm nasi masa nk makan.BESTlah!

Tuesday 24 August 2010

Kuew teow Hailam + Cabai Kicap + Kerabu Sotong

Ni Juadah berbuka semalam.Keow Teow Hailam + kicap Cili Padi dan Kerabu Sotong.Upload lambat sikit, pasal sekarang akak sibuk buat kuih raya untuk sedara terdekat saja.Tak amik order byk2. faham ajalah semua nk buat sorang2. Tuuuulah..bila habis buat biskut then sambung masak pulak..lepas tu..pengsan!!! nk upload masakkan kelmarin pun mula lah dah liat..
Ni dok relax pun...lepas bakar kek lapis sarawak untuk inti dulu...lepas ni masak untuk berbuka lak....Jom layan gmbar yg akak amik ni dulu.NNti akak update resepi versi baling & cmpak ja..Tpi apa apa pun..memang sedap!!! hasil tangan ibu mithali lah katakan...he..he..
Ni tgh panas..dr kuali..nk focus dekat..habis lens akak jadi kabus. Langsung.. blurr...Tu lah pasal pakai camera chap Ayam..bila lah nk dpt jenis DSLR tuuuuu...
Makan panas panas dgn cili padi kt bawah tu..HU..HU...terangkat habis...

Kicap Cili Padi......


Sotong Kerabu...semalam...makan mcham tu saja,Akak jenis suka meratah sayur. Selalu bila g kedai Tom Yam pasti ni menu akak. Tk amik nasi,,akak leh makan ni saja.

Mudah & ringkas..Sotong goreng dgn sedikit minyak..jgn taruh air psal st gi air sotong keluar byk. Masak angkat..jgn over cook nnti x manis sotong hilang.Boh dlm mangkuk besar.Cmpur kacang pnjang dhiris+tomato potong dadu+ serai d hiris+ hirisan bawang besar +cili padi + cili merah + hirisan bunga kantan + hirisan daun limau perut+ perahan assam limau kasturi + garam+ gula + sedikit ajinomoto. Gaul sebati dan bolehlah d hidang. ( sayur leh d pelbagaikan ikut suka kita) Gaul tu bila dekat nk berbuka..kalau awal d gaul nnti air sayuran keluar byk..so x le..sedap sgt nnti. Nk makan kena fresh2 ya..




Saturday 21 August 2010

Mee Jawa, Cucur Tauhu & Sos Cili

Kelmarin malam, akak & hubby keluar lebih kurang kul 11mlm....cari Mee Jawa. Teringin bukan main..merata kami cari..tempat yg strategik semua x beroperasi...Last2 p pekena Char Kuew Teow kt pekan Permatang Pauh. Org ramai.....semua menjamu selera kt citu..rasa dia biasa ja..mungkin Char Kuew Teow bukan favourite kami.Soo..hari ni pagi2 ajak hubby gi market cari bahan nk buat Mee Jawa..
Mee Jawa...sempoi...pakai udang & sotong..sedapnya...!!! Kuah akak x buat byk...so dia pekat lah sikit. Tpi x taruh lah tepung....Pekat dgn cabai mesin,sos tiram,kicap,cuka sikit & tomato sos..
Bila nk makan gaul semua...hu..hu..sedap makan panas2...bawang mentah mesti ada baru best...Lagi satu..mee taruh.kejap..kacau2 then angkat. Jgn biar terlebih masak nnti kembang....Ppppp!!!!! sapa pun nnti x lalu nk makan.


Cucur ni amik resepi dr umah Hanieliza..sedap...hubby kata macham rasa ayam lak..Resepi nnti akak update esok...
Cucur Tauhu
Bahan :-
3 keping tauhu lembut
200 gram udang [buangkan kulit]
1 labu bawang besar [potong dadu]
2 tangkai cili merah [cincang]
2 pokok daun bawang [potong pendek]
2 cawan tepung gandum ]
1 cawan tepung naik sendiri ] ayak
2 cawan air
Garam secukupnya
2 cawan minyak
Sos cili
Cara
1. Tauhu dan udang dipotong kecil.
2. Masukkan semua bahan kecuali minyak dan sos cili dalam mangkuk adunan n gaulkan rata.
3. Panaskan minyak dan sudukan adunan dalam kuali.
4. Gorengkan sehingga kuning keemasan.
5. Angkat dan toskan. Hidangkan.
X smpat nk koyak cucur tu..nk posing texture dalamnya...dah Azan Magrib....cucur sudah kena serbu....

Ni Sos cili yg akak buat untuk cucur Tauhu ni.. Akak x pakai cili sos botol..pasal ..well u know me!!!! Hari ni rajin..sgt...he..he.. ni resepi masa form 3 dulu..cikgu Homescience teacher yg ajar..esok akak update resepinya ya.....
Cili Hidup 4 biji ( besar) + 1 ketul bawang putih = mesin bagi halus. Taruh air dlm setengah cawan masa blender. Then taruh dlam periuk.Masuk tomato sos 4 c besar + cuka 11/2 c besar + 2 c besar gula + secubit garam= Msk atas api perlahan hingga pekat.Rasa.....add in apa yg kurang ikut lidah masing2. Bagi akak kena ada masam masam manis....baru dia menangkap dgn cucur tauhu tu..selamt mencuba...

Friday 20 August 2010

Cc Chocolate Moist

Order dr anak gadis yg nk celebrate birthday kawannya EKINZ & KOCI..nik name lah kod..for dia 21st birthday hari ni..Malam ni special..!!!berbuka d NURUL Ikan Bakar kt Batu Uban..
EHM....best makan kt citu..!!! sedap & special dan yg best locasi tempat makan tu memang menarik...Apapun Slamat Hari lahir yg ke 21 ya...& tq order dr akak.Neeee..dia CC warna merah utuk birthday girl berdua...






hari ni tak larat nk cerita..tired sgt.......akak posa...he..he.. macham akak sorang yg posa....X pa na..layan ja gmbar tu na..bye...



Thursday 19 August 2010

Kerabu Kerang

KERABU KERANG....ha..ni pembuka selera..Akak ratah saja pun ta heran..sebesen pun leh habis! Org kata leh hiduplah kalau x dak nasi..Kerang ni kecik2 comei..tu yg manis tu.Kalau yg besar tu x sedap, rasa berhampas.Ni nk cerita pasal kerang ni...akak beli.Sebenarnya kat umah emak akak d JURU, tempat ternak kerang. D sana org yg ternak kerang..kalau penduduk dia pi depa bagi free aja.Berbudi betul org kuala Juru tu.Kalau minta sikit dia bagi byknya...Dah dok kena byk kali..last2 emak akak beli kalau nk makan.
Ramuan.:- kerang rebus, sambal belacan, taugeh celur, Bawang besar dmayang, Kerisik akak tumbuk, beras goreng d tumbuk & udang kering goreng tnpa minyak..tumbuk jugak.Baru dia sedap...


Ni rupa KERABU Kerang siap utk makannnn....

Ni x dak resepi..semua org tau..kan.cuma keputusan d tangan anda..Nak Buat atau Tak Mau..itu saja..Ni waiting utk d gaul..Gaul awal2 x best pasal..air taugeh nnti keluar cepat..tunggu lagi 10 minit nk berbuka baru gaul.

CC Buttercake

Cupcake 16 biji order dr kawan Fatin..special untuk emak & ayah.Nak yg simple ja..tuk makan dgn family dia. Siap malam lepas berbuka p sent kejap kt umah emak akak.Apa pun..tq Fatin...pasal dia byk promosi kek akak d sekolah dia..Few pictures snap before sending off.
Akak buat pastel colour ...hijau..kuning & coco...Bunga,bee & rama2 just to show keriangan hati anak remaja tu..to present both parent's something sweet .....may be to cheer & saying TQ...hu..hu.. terharu..tu..
Siap untuk delivery...

Ni bunga2 Daisies yg sedang berjemur...kasi kering dulu...bru letak d CC.Siap!


Tuesday 17 August 2010

Chocolate Chiffon with Choc-Ganache

Al- Kisah kek chiffon ni asal resepi d ciplak dari blog Ayu Singapore, yg akak buat last week. Tpi x update2 pasal rupa kek akak macham montok semacam aja..Malu kalau Ayu nmpak..mana mau taruh muka. Tpi akak tekat kan semangat taruh jugak..buat bodoh dah. ..Tpi pada semua yg singgah d cini, akak nk bagi tau kek ni sedap!!! sedap!!! check ooiiii..Memang penuh lemak bercoklate..lembut..lembab...kira kategory A +. Kalau senang2 gi singgah blog Ayu..hu..hu..tgk kek dia.. menggoda habis. Kalau buat badingan kek akak dgn kek dia...satu Malaysia leh gelak BADAK...sungguh berbeza..tpi rasa memang serupa..ada Class!!Apa2 pun Tq ya Ayu 4 the resepi...Ni akak cedok resepi taruh kt cini ya..untuk future reference nnti..

CHOCOLATE CHIFFON with CHOC-GANACHE
Ingredients:
(A) 60g Semi-sweet Chocolate
Oil 100cc

(B) Yolk 80g -(Ayu used about 4 egg yolks)
Sugar 80g-(Ayu used 60g)

(C) Water 160cc

(D) Cake Flour 80g
¼ tsp salt
80g Cocoa powder -(Ayu used Valrhona cocoa powder)
(E) Whites 280g-(Ayu used about 8 egg whites)
Sugar 60g- (Ayu used 45g)
Must have Ganache glaze (topping only)
75g Whipping cream
40g Butter
100g Quality dark chocolate (cubes)


Method:
1. Double-boil (A), stir till mixed. Set aside to cool.
2. Whisk (B) till pale in colour & stir in the chocolate mixture from step 1.
3. Add (C), whisk till combined
4. Sieve in (D)
5. Whisk white till medium peak
6. Fold in 1/3 white into the egg/chocolate mixture
7. Fold in the rest of white gently.
* the egg/chocolate mixture will be thick & creamy, hence fold in the white gently. Do not deflate the whites.
8. Pour batter into 21cm chiffon tube pan. Bake at 170°C for about 50mins.
9. Over-turn pan to cool cake
10. Double-boil whipping cream + chocolate + butter. Stir till melt and well-blended
11. Pour ganache glaze onto cooled cake
12. Cool to set
13. Enjoy!
Sources:-From hearty -bakes.blogspot.com
Texture Chiffon kek ni..memang sedap...tgk rongga isi kek pun dah tau..tpi jgn tgk ganache tu..x kemas....
Kalau nk buat raya nnti..pasti ramai yg memuji...

Ayu boh cherry MERAH! ada tangkai lagi..tu yg akak teruja nk buat..sory akak x dak stock kt umah..yg ada almond cincang saja..maka ku tabur saja..Tgk ,,kek ku yg besar macham tuannya jugak..


..

Monday 16 August 2010

Kuew Teow Goreng

Diet ke??? Tak Aih!!!! ni masakkan smpingan..tak lalu nasi leh makan Kuew Teow goreng cincai akak ni..NASI..NASI..jemu gak hari2 nasi..Akak boh daging sebagai pemanis kueh Teow..

Kuew Teow..akak selalu suka yg basah basah...kena pedas sikit...kena masam sikit baruuuu...ada UuummmmPhhhh....

Buat sepinggan ja...org x ramai d rumah..just akak norli & hubby. Ooppps lupa.. Nora anak akak no tiga hari ni Off.So bertiga lah kami.

Ni pun byk dah..!Nora anak akak tu..makan main2..kecuali CHEESE CAKE....x tolak dia malah d mintak tambah...macam tu kena cari menantu mat salleh lah ye...he..he..

Cucur udang

Hari ni akak buat cucur udang bersama kuah kacang.Semua org tau resepi cucur udangkan!! Tak Yah taruh resepi lah ye...Lagi pun segan hari ni nk taip & nk upload lagi..MALAS ku sudah mari..!!! Mai kita tgk model cucur udang yg terpilih msk d pinggan akak..he..he..
Hari ni buat x taruh tpg beras sikit..pasal stok dh habis..kalau ada ..cucur pasti rangup. Dan akak suka byk taugeh & udang hidup..bru best!!!

Kuah..mesin halus sikit...baru kuah pekat & berpalut dgn cucur tu...Baru kaw...X yah bubuh tpg dlm kuah.Pekat kuah dgn kacang dh cukup...sedap..ORI org kata gitu..Kena ada rasa masam..manis..grm cukup rasa...aduh!!! pukul brapa skrng???? Air Liur Dok meleleh dah.....


Jemput...menjamu selera.....lepas Magrib..na...



Chocolate Marble Cheese Cake

Ni akak update Marble Cheese Cake yg akak buat 3 hari sudah! Nak cerita pasal Istimewanya cheese cake ni....SEBAB...dh masuk 4 kali buat x pernah sempat bergambar..pasal setiap kali keluar Oven..kek ni x d beri kesempatan utk berehat d racknya. Punya lah sedap!!! Resepi..tu kata biar sjuk baru potong! Tpi family akak pulak....kata masa panas2 tu cheese nya best giler...Masaalahnya..kami semua belum berkesempatan nk rasa masa sejuk..pasal kek clear within 20 mins after taken out fr Oven..Soooo..cuba buat! pasti menjadi..Akak nk ucapkan terima kasih kepada Rinnchan FP yg memanjangkan resepi special ni utk d cuba. Terima Kasih jugak pada Kak Roy FP yg empunya resepi asal tu. Moga Allah murahkan rezeki mereka ya...amin...

Cheesecake...yg sedap..& x muak bila makan....Gandingan MANTOP chocolate & Cheese...

Tgk..cheese tu...hu..hu...yg tu yg sedap...!!!.masuk mulut..Subhanallah....Try buat menantu akak yg x makan kek...( x suka ) tpi bila try cheese kek ni...dia leh makan habis...maka sedaplah jawabnya.

CHOCOLATE MARBLE CHEESE CAKE

Bahan A :
180gm mentega
20gm serbuk koko
1 sudu teh baking powder
120gm tepung naik sendiri (Diayak bersama serbuk koko & baking powder)
170gm gula castor
3 biji telur

1. Pukul butter dan gula hingga kembang. Masukkan telur sebiji demi sebiji, kacau sebati.
2. Masukkan campuran tepung+baking powder+serbuk koko. Gaul rata dan bahagi kepada dua bahagian.

Bahan B:
250gm cream cheese
60gm gula castor
1 biji telur
1 sudu teh esen vanilla

1.Pukul cream cheese sampai kembang.
2.Campurkan gula, telur dan esen vanilla. Pukul lagi sampai kembang dan rata.

Cara-cara :
1. Tuang satu bahagian A ke dalam loyang. Ratakan. Tuang aduanan cream cheese di atasnya dan ratakan.
2. Tuang sebahagian lagi bahan A dan ratakan.
3. Bakar pada suhu 165 darj cel selama 50min-60min ikut oven masing-masing. Seeloknya dibiarkan sejuk dulu sebelum dipotong.
(Tpi...garantee semua yg cuba..x sempat sejuk..waktu panas2 tu dh tergoda dgn bau dia yg harum...x sempat sejuk..clear kek tu ! )

Sunday 15 August 2010

Apam Pisang

Ni entry semalam kuih berbuka puasa. Apam Pisang...byk org tau buat Apam sempoi & senang ni. Kalau bukan Ramdhan..byk gerai kuih yg menjual utk sarapan pagi kan..Apa pun bagi akak Apam ni ada ceritanya yg sendiri..Dulu masa akak kecik2 dgn adik beradik kami..Kuih ni lah antara juadah pagi & ptg kami.Bagi kami kuih yg ada pisang pasti teristimewa utk kami.Dulu kami susah..kalau ke pasar mak nnti beli longokkan pisang..then macham2 kuih berasaskan pisang mak buat untuk kami..Sebarang kuih buatan emak pasti x pernah x habis atau d buang.Otak selalu set..have to eat..!! kalau x rugi esok ...sesal bila puasa..dh x leh makan kuih ni..Lani punya budak2 makan memilih..suka ni..yg sorang x suka nu..cerewet...atau X tau hargai makanan??
Apam yg cntik & menjadi..pasti warnanya perang kemerah merahan...atas Apam ni mesti kilat macham d taruh shellax..Dah yg best kena ada rasa pisang tu...na..
Apam baru keluar dari kukusan..panas2..Nak tau cmna nk buat:- 12 biji pisang emas size M + 1 cwn gula pasir + 2 cmca teh Bicarbonate of soda. Ramas2 smpai gula hancur ya. Tmbah 2 cawan tpg gandum..ramas sebati & biar sejam sebelum d kukus. Jgan dok p boh essen pisang na..pasal original taste pisang ni memang dah sedap & istimewa. tarraa......siap dah!

Lepas sejuk betul...baru potong..Ehm..sedap!!! rasa pisang yg asli...dgn kelapa parut bergaram ya.

Mai..cuba buat....! Puasa tahun ni akak x amik order kek Sarawak byk. just buat utk keluarga & kawan2 terdekat...Dah tekad puasa ni nk buat kuih basah sebanyak yg mungkin...till minggu ke dua ..



Friday 13 August 2010

Kuih Kosui

Hari ni akak buat KUIH KOSUI aja...plan nk buat cucuq Jagung yg taruh udang kering dan sos cili buat sndiri..tpi x kesmpaian.Balik2 tgk2...Jagung x dak kt umah.Malas pulak nk turun p kedai.. Kedai jauh dr umah akak. Tpi x pa..ESOK MASIH ADA...
Kosui akak, akak kukus dlm acuan lompang jenis kaca..pasal dia kecik & comei. So...bila nk makan senang NGAPppppp! terus semulut..habis! Lagi satu akak buat kasi lembut terketar2 kuihnya gitu so buat dlm acuan lompang.. memudahkan. Kalau buat dlm acuan bulat ( pelengat - org utara kata ) kena keraskan sikit baru senang potong. Mana2 pun boleh..janji kuih habis x membazir..
Resepinya:- 1 cawan tpg beras+ 2 sb tpg ubi + 1/4 sudu kecil kapur sireh= gaul dgn sedikit air biar mesra gitu..Then 1/2 cawan gula ( separuh gula merah + separuh lagi gula pasir) Masak dgn 2 cawan air kasi mendidih.. Kacau...& masuk dlm cmpuran tpg td..kacau mesra gitu then tapis
Panas kukusan dn tuang dlam acuan lompang himgga masak. sejukkan dulu then baru gaul dgn kelapa bercampur sedikit garam halus. Tuu...ja...siap dh.!!!
Untuk nk tahan lama kelapa kita tu ..kukus sebentar then baru gaul dgn kuih kosui tu..Selamat mencuba.Adunan ni cukup lah utuk tiga orang makan.. selepas berbuka, selepas sembahyang Magrib & Lepas Tarawih nanti..he..he...projection jauh tu.

Thursday 12 August 2010

Talam Lapis

Dah tengah hari bru teringat nak buat Talam Lapis.Tpg beras buat jongkong 3 minggu sudah masih ada lagi...Santan kotak pun belum terusik lagi.So akak chargas bangun bancuh bahan yg ada tu...siap tunggu nk kukus.Sepatutnya pagi should do dh..pasal nk tunggu dia betul2 sejuk baru leh potong..baru cntik potongan dia.Sory ya...resepi x dak la..pasal akak buat main boh & bancuh ikut naluri ja..Ni cara mak akak norli yg ajar..Kak Norli x kedekut aih...semua bukan leh bawa matikan..!!!apa pun kuih ni memang senang ja....boh tepong beras dan cmpur dlm dua sudu tpg kacang hijau..psal nk bagi dia berkilat gitu.Cmpur ayer gula yg d masak ..kacau sebati..adunan kena cair berderoi na...
Emak akak kata kuih..lapis yg d potong....kalau betul2 menjadi..pegANG kuih tu dia boleh lentur sana & letur sini x patah!!! maka cntik lah kuih tu....org kata bergetar getar..
Potomg dgn cutter plastik ..nk bagi cntik....agar tertarik...gitu...he..he..
Nk kasi kilat..kuih kita tu...petua org cina..(baba nyonya) mesti boh tepong kacang hijau dlam 2 sudu..pasti kilat..lip lap..lip lap gitu..
Ni Talam 7inchi yg akak buat..transit bagi sejuk sebelum potong.....

Wednesday 11 August 2010

Cupcakes

Sebelum Ramadhan...dh set otak..apa kuih yg akak planning nk buat waktu berbuka. Barang2 mentah siap beli...untuk nk buat kuih basah waktu Ramdhan. Siap masuk blog kawan kawan lagi nk try kuih muih depa yg punya daya penarik...siang malam dok teringat nk buat konon...Nana akak kata..beli sudahlah..mcham2 ada.Buat penat! Dia dont understand..bila kita buat..kita belajar lah..lepas tu mesti sedap! dari yg kita beli.Pasal kita buat dgn kasih & sayang...he..he..dh melalut ke laut dah..Tunda dulu impian akak..esok nk buat project kuih LAPIS..tunggu na..
Ok..ni hari ni ada order dr Kawan Yoon..nama WAWA. Kek birthday tuk tunang dia.Suruh tulis gitu..Cayang nya dia!!! mai kita intai CC depa .Dia mau merah putih.Akak boh pastel colour..nmpak soft cikit..
Cc ni ada tiga rasa..strawberry, bluberry & Orange koko
Harap Wawa happy dgn CC ni ya..!!! NNti kawin panggil Kak Norli na..

Siap packing...mula dh taruh merah putih..tpi x dak ummppph lak so....akak tuker riben hitam bergandingan dgn merah...Kul 5ptg Wawa dh mai pick up kt umah akak..Tq WAWA kerana sudi order dr akak..see u again ya...!!!

Tuesday 10 August 2010

Sugar Roses (Cake Expressions & Sugarcraft)

ASSALAMMUALAIKUM...!!! Dah kira ptg Ramadhan dah...nnti ramai2 kita p sembahyang Tarawih ya...Kak Norli sambil dok relax2 ni..baru leh update class Sugar Flowers kt KL, yg akak norli attend 2 minggu sudah. Jauh perjalanan demi cita2 nk buat bunga Fondant seperti Shahril dr Cake Expressions & Sugarcraft.Class 2 hari tu rasa x cukup pasal byk betul perlu d pelajari..Nasib baik Chef kita tu sabar..mengajar murid tua macham akak.Fahamlah ...dah very slow...pelupa lagik...!!! Shahril nnti kata...akak kelopak mesti nipis..x mau tebal! nanti nampak lagu bunga Plasecine kak.!Chef kita ni very detail tau.Kerja dia memang class!!! Dia pusing sana & dia pulas cini..siap jadi bunganya yg berseri2..Hu..Hu..Kak Norli smpai x berselera nk makan hari tu..pasal fikir task yg belum selesai.Makan..byknya!!! kawan2 d class bawakan.Teringat kak norli pada Puan Mariam.Puan Cam,Puan Basariah,Puan Noraliza & Adik Fadila (dr Singapore).Seronok betul class ni!!!Semuanya mesra & amat caring.Depa semua Hebat2 dgn Sugarcraft.Shahril cakap satu depa dah faham! Mai akak tunjuk bunga2 hasil kretivity Chef Shahril kita ni..


Semua ni keturunan bunga ROSE..cuma raut wajah rose berbeza2..Ha..cuba tgk nama Rose tu,tergeliat lidah korang nk sebut...
Ni pun adik beradik ROSE gak tpi..next class Shahril yg buat..akak tempek saja..nk tunjuk cntiknya Rose Chef Shahril kita ni...
Masyaallah..cntik bunga ni bukan kepalang....orange pulak my favourite colour..Bilalah bunga akak nk siap ni...nnti bulan puasa..x buat apa leh continue dgn project ni..wish me LUCK!!
Terima kasih pada Shahril yg banyak peturun ilmu pada akak! Smpai kul 9.00mlm bru akak balik..tu pun rushing gak pasal esok NANA kak norli nk kerja.
Tgk Rose violet gandingan dgn daun tu..hu..hu..Kak Norli ensure that akak nk complete bunga akak on time...Will update as soon as my Roses are ready...( bila tu...????)
Related Posts with Thumbnails