Hari ni akak nk cerita pasal gambar kuih ber WATERMARK..Semua pasti dh tahukan watermark tu apa kan.! Kak Norli dh lama teringinkan watermark ni...tpi hajat tu tinggal mimpi saja.Tup tab tup tap..jumpa sorang blogger ni...akak smpaikan niat yg teringinkan watermark kalau dia tahu buatkan.
Subhanallah....sekali cakap...cepat dia response nk membantu..! Yg hebatnya..the nextday siap watermark kak Norli. Terharu kak Norli dgn response...Wan Hazel dr Sarawak. Cntik betul watermark tu...So jgan jelous ya..!!! In future pasti watermark tu kekal dlm blog akak. Dan pasti nmpak watermark tu..maka Wan Hazel tetap d ingatan..Tq Wan..moga Allah saja yg akan membalas budi baik Wan sesama insan..Siapa2 yg nk tahu siapa Wan ni..jom kita ke http://wanhazel.blogspot.com
Ni project Apam yg akak amik dari blog AYU singapore tu. Ibu Apam yg akak buat dr. Apam MICOCA tu...sambung pulak buat Apam Pak Thong Koh ni..
Sebenarnya...keinginan nk buat psal p rumah Ayu..mengingatkan akak tentang Apam ni yg d jual oleh Chinese ladies kt market (pronounce in Malay version pls...) Kg Pulau di Perak Road
Penjaja d sini semuanya chinese...so dr kecik memang teringin nk makan Apam ni...untill lah 40 yrs later baru akak dpt rasa kuih yg selama ni akak cari. Tq Ayu...berhutang budi lagi akak dgn
insan bernama Ayu...
Penjaja d sini semuanya chinese...so dr kecik memang teringin nk makan Apam ni...untill lah 40 yrs later baru akak dpt rasa kuih yg selama ni akak cari. Tq Ayu...berhutang budi lagi akak dgn
insan bernama Ayu...
Ayu..ada komen gak pasal Apam ni..macham masam lebih sikit..tpi dari apa yg akak amati (ingat2. masa kecik.. tgk chinese tu jualkan, apam tu punya bau pun dah tau masam nya lebih dari Apam melayu biasa ) So akak x surprised pun dgn rasanya. Bila kena dgn Nyiok (kelapa) parut..ha..menangkap rasanya..!!! Akak suka taste dia yg masam gitu tpi not my kids. Susah bila nk makan kuih muih ni.....bimbang jugak lama2 kuih ni kena simpan dlm MUZIUM....depa lagi suka Western food...Ish..ni buat kak norli bimbang...
watermark tue come.. :)
ReplyDeletehehehe..akak siap name wan lak lam entri tu..hehehhe.....tengs tengs...
ReplyDeletecantikkk...nak jugakk:)
ReplyDeleteakak, apam tuh msti sedap kan???
nak apam jugak:)
salam kak Norli,
ReplyDeletedari jauh kita teropong mat sentul..nampak
watermark baru and pak thong koh..hehehe..
so akak punya pun ada rasa masam2 gitu ya kak?..hehe..kita ingat kita punya aje..tapi bila wendy(table for 2) berexperiment, dia cakap dia punya tak masam pulak..mungkin ragi yang kita gunakan kot?..sebab dia gunakan chinese wine rice cake..apa2 pun..tak adalah akak terhutang budi kak, resepi untuk dikongsi..
glad you like it too..cos, recipe not from me, tapi I cuma memanjang2kan..to the rest itu aje..
thanks kak!
Tq..Nuraitul, Wan, Si Jari & Ayu...
ReplyDeleteKerana singgah & memberi komen kt cini...akak sayang kamu semua...!!!
wahhh...hebat
ReplyDeleteapam yg menggiurkan