KAWAN2 FOLLOWERS ALAM SIBER...terima kasih kerana sudi bersama saya..

Thursday, 28 October 2010

DADIH....

Hari ni lepas buat Apam Dot2..terus akak buat DADIH favourite akak ni. Tak pernah kak Norli buat.. selalunya akak beli d kedai runcit setiap hari masa beli Ikan & sayur d kedai kt umah akak. .Dulu rm1.20..minggu lepas naik rm1.30 pulak. Dlm hati dok kata..alahai mahalnya.!!!
Rungut2 pun akak beli jugak pasal suka makan. Bila hari ni beli barang & container dia ( sebiji 28sen) baru akak sedar..ehm x untung byk mana pun..sory...barang mahal cam mana x jual mahal. So dalam satu resepi akak dpt dlm 12 bekas. oklah leh simpan 12 hari!! x yah beli dh..Mengarut betui ...td akak dh NGAPP..4 bekas..tu belum smpai malam lagi..SEDAPnya....!
X yah taruh resepi lah na...pasal resepi ni semua org tau kan......
Akak buat rasa strawberry, Mocca & Vanilla....
Nak bagi tau..akak boh assam keping 1 pasal org petua baru dia kilat...cntik.. mcm kita buat pulut kuning..kena rendam dgn assam keping baru pulut kuning kita berkilat & kuning dia cntik berseri.....so pls take note ye..he..he..
Ni Dadih 3 layer dgn tiga rasa....promote sikit...!!! x perlu d gigit & x perlu tolak dgn lidah..pasal Dadih Istimewa ni dia automatik terus jatuh ke anak tekak..tmpa d paksa....
Mai rasa DADIH ...mami tanjung...( Semua Dadih sedap....le....)

3 comments:

  1. owh. nak dadih oh. lagi2 perisa coklat dengan susu. oi sedapnya

    ReplyDelete
  2. akak, nak buat 3 warna tuh, kena tunggu lapisan bawah keras sikit ke baru tuangkan lapisan ke-2 & seterusnya ke-3?

    ReplyDelete
  3. Salam...
    Khairul...memang sedap..yg koko perisa Mocca.hari ni dh clear..apa yg akak buat kelmarin..hu..hu..kena buat lagi nmpak..

    Mata Hati...
    Ye..tunggu kejap..smpan dlm peti sejuk..lepas tu tuang layer yg pertama..dan seterusnya..Pandai Mata Hati..pasal dia guna mata & hati baru dia mengerti..he..he...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails