KAWAN2 FOLLOWERS ALAM SIBER...terima kasih kerana sudi bersama saya..

Monday, 10 January 2011

Steam Buttercream

Ahad ...kelmarin punya ceritalah.... saja p masuk class buat Steam Buttercream kat easybake. Dulu akak dah pernah attend class ni..tpi d tmpat lain la..cara semuanya lebih kurang sama.tpi tips & teknik ada kelebihan d cini untuk yg attend byk class..Kak norli dok kt umah sorang2 lebih baik timba ilmu smbil tu jumpa byk kawan2 yg ada minat serupa. Hu..hu..ni yg best.!!!!
Seronok class ni....jumpa Siti, Noorlia, Shahrom, Liza dan yg lain2 yg terlupa pulak namadepa. Sorry erk! Di sini kita dgn sendirinya build up Teamwork among the group. Sharing knowledge, tips2 dan helping each other bagi memastikan Misi semua tercapai dan terhasil. Walaupun masa memang suntuk..nk meet Task..tpi fun betui bila d celah2 tu kita suka usik kawan2 ..at least x rasa presure sgt...
Kek Comel ni..memang kena buat ikut direction dari SIFU..tpi warna kita hantam saja lah..pasai apa yg kawan2 bancuh kita guna..x membazir...Yg kita focus Nozel yg dapat menghasilkan pattern yg perbagai. D ajar bunga ros cara Wilton dan kudup dia.Anak akak kata..apasal mak tabur bola silver warna pelik2. Tu la..kami boh apa yg ada d depan mata. Walaupun nmpak weird tpi menarik lah... Ada corak pelik2 yg kami hasilkan SIFU pun x boleh tiru..he..he...
Ni lah bunga Teamwork!.dan Sifu kata buat corak bebas....ada yg merungut x cntik hasil yg depa buat..x pa akak kata..just buat ..tebai pun tebailah janji bunga. Masa tu kami dok rushing..buat lah bunga apa dari pipping colour apa yg ada kt tangan.......
Akhirnya......masa nk letak bunga...(corak bebas )kami share sorang sikit. Tgk!!! bunga tebal ke nipis ke.bila dh combine...dia jadi gabungan yg menarik...Bila kak Norli call anak mai amik kek...dia pun kata kek corak bebas ni lebih cntik dan sweet....( susah nk dpt pujian sheedah , cerewet orgnya )
Yg ros tu..nmpak kaku macham KAYUkan??? apa kata anda...


3 comments:

  1. salam kak..kek deko gabungan tu memang nampak sweet jer..lain dari biasa...hehe..

    ReplyDelete
  2. Tq..Sue...comment yg membina....Nnti ada order akak nk buat gini...Bunga Ros selalu pun jemu rasa..kan...he..he..he..

    ReplyDelete
  3. cantik la kak norli. memang cantik.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails