KAWAN2 FOLLOWERS ALAM SIBER...terima kasih kerana sudi bersama saya..

Sunday, 15 November 2009

Marble Cupcake & Ganache Topup



Attachement is the resepi by Surisarawak Marble Cupcake
Sumber : Surisarawak
Ingredients:
250g butter
200g gula caster
250g telur
1tsp essence vanilla
250g plain flour
1tsp baking powder
30g chocolate powder
50ml air panas
60g chocolate chips

Method:
Pukul butter dan gula caster hingga kembang.Masukkan telur dan essence vanilla, kacau hingga sebati.Masukkan plain flour dan baking powder yg telah diayak bersama, kacau hingga sebati juga.Sendukkan 300g adunan kedlm mangkuk lain dan masukkan campuran chocolate powder dan air panas.Kacau hingga sebati. Kemudian masukkan adunan chocolate kedalm adunan tanpa warna tadi,kacau hinngga jadi marble effect look. Scoop adunan kedlm paper cups dan tabur chocolate chips. Bakar pd suhu 200c selama 20 minit or till cooked.Leave to cool on a cooling rack..Happy cooking..


Marble Cupcake & just drop ganache then tabur apa yg patut kt atas.Pasal kepala akak x normal mlm tu.Di sini akak lampirkan resepinya kalau sapa nak cuba.Bagi kak Norli kek ni best pasal tak manis sgt & akak boh filing blue berry.Ehm menangkap!!!Cuba jgn x cuba.TQ Suri for the resepi.Ari tu akak lah mintak kt dia.Tup tap x2,pup...dh dtaruh kt blognya. TQ..Tq..

Yesterday anak akak yg study kt POLY ,depa buat farewell gathering sebelum final exam.D suruh buat cupcakes untuk makan2 kt Batu Feringgi.Setiap sorang contribute satu dishes so....byk lah makanan... selain main food dia ialah ayam barber Q. Ceritanya tengah mengipas ayam x sempat makan hujan turun...habis semua lari lintang pukang...He...he...sapalah suruh plan tepi laut waktu hujan!!!

No comments:

Post a comment

Related Posts with Thumbnails