KAWAN2 FOLLOWERS ALAM SIBER...terima kasih kerana sudi bersama saya..

Sunday, 24 January 2010

Birthday Kek

ha..ni gambar clear..pasal camera anak akak yg punya....ish kalau shekeen ada d rumah selalu kan ok.!!
Senaang buat kekni..hias dgn whipp cream..taruh buah dan renjis sisi kek dgn kacang croquant,Siap x sampai 30 minit...

Kelmarin genap 49 tahun hubby akak yg sorang ni. Dlm umah akak dia lah sorang birthday boy kami...pasal kami semua perempuan.So kalau masa buat sebarang keputusan..suami akak selalu kalah pasal majority byk berpihak pada akak..He..he..ni untungnya bila kaum perempuan ramai..pasti anak2 menyebelahi akak. But now...susah gak..menantulaak yg banyak sokong suami akak....Tpi apa apa pun...akakk bahagia sangat..!.biasalah kekadang ada jugak yg tergigitkan..namun onak duri kehidupan banyak mengajar kami erti kehidupan keluarga bahagia.. Petang kelmarin buat gathering anak beranaklah & emak akak sekali. Buat Mee Jawa, Keow Teow Goreng Basah & Sar Hor Fan. Ehm..best! mestilah pasal akak yg buat. Buat birthday kek utk Hubby dan sebij kek lagi chocolate cheese kek. Nak tunjuk chocolate cheese kek x sempat..habis ngap within few minutes..x sempat nk snap. SEDAP....! Ni dh masuk 3 kali akak buat...selalu x sempat update..pasal no picture taken..Ok..ok cerita pasal Kek Birthday akak ambil dr sumber BR ( brother Rozzan ). Nk try sesuatu yg baru..sedap.. x muak bila makan dgn buah2 an..Tq Br..nice kek & sweet sangat...

.

10 comments:

  1. akak pandai buat kek moist tak?

    ReplyDelete
  2. Aduhai.. perut berkeroncong tengok kek tu.. sedapnya.. kalau lah aku pandai buat kek.. hrmm

    ReplyDelete
  3. sila gunakan alamat yg ini...

    http://mypoem-hamba.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Kak Norli oi, ceq terliuq la...
    alangkah syoknya kalau jd jiran Kak Norli

    ReplyDelete
  5. hehehe..ha..betul ckp mama atiq..seronok kalau jadi jiran makcik norli...x sabar nak tunggu 31hb ni.. nk pi amik kek kat makcik.. mesti cantik bangat..

    ReplyDelete
  6. OMG...that cake is looking really delicious! I'm drooling right now! Uwaaaa...:(

    ReplyDelete
  7. Very, very nice kak!! Yat memang nak bake this pon this weekend...sedap nya ;)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails