Pengat Nangka Cendol yg akak buat berbuka semalam.....sedap!!!!..lama x makan. Kalau berpuasa semangat nk buat kuih ni berkobar2 ...otak dah set apa yg teringin...pastu suruh hubby akak g cari...Ikut2 nk buat ni memang senang kan. cuma antara nk buat dgn x nak saja.

Masak gula merah & gula putih dgn santan cair + sedikit garam + daun pandan. Bila dh mendidih sikit taruh nangka & cendol dgn sntan pekat. Kacau rata...bila nmpak dah mendidih sikit..terus angkat. Jgn biar mendidih terus......nnti santan naik kepala...pengat dah x cntik...selamat menjamu selera...
sedapnya makan pengat bulan puasa gini...
ReplyDeletemengeliurkan..
aishh. akak, macam sedap je tengok.
ReplyDeletedugaan bulan pose nih. hehe
salam ramadhan ^^
ASSALAm....Mas & Shaliza,: Salam Ramadhan..
ReplyDeleteHa...Mas memang teliur..tmbah sikit ketol ais...then makan..hu..hu...menangkap!!! he..he..
Shaliza.....
Cuba buat baru tau sedap ke tidak...menu ni...tq..singgah d cini...