Kelmarin Daneeya Aryssa dah 12 hari......akak buat pulut kuning & gulai daging lepas Daneeya d botakan kepalanya. Kenduri sikit buat jiran tetangga...dan sedara yg datng berkunjung kt umah akak....Ehm...sedap makan panas panas ni..
Pulut rendam semalaman....dgn sedikit kunyit, kapur sireh sikit & beberapa keping assam keping.
Kari daging kena bagi pekat.....supaya masa nk makan kari berpalut kat pulut..
Ha...cucu Mak Tok lepas kepala d botakkan....macm boy pulaq...moga jadi anak yg solehah nnti...Lepas pulut d gaul dgn santan pekat.....pulut cntik bekilat....Nak prolong hayat pulut supaya tahan lama smpai kemalam x basi....Kukus balik pulut yg siap tadi...Insyaallah...pulut x berbau dan bertambah lembut lagi.....
RED VELVET CAKE
-
Ini kek harijadi Alya pada hampir ke penghujung tahun 2011. Dibuat kerana
nak tahu sangat apa sebenarnya keistimewaan kek ini sehingga menjadi buah
mulut. ...
12 years ago
Assalamualaikum...
ReplyDeletebestnyeerrr
Assalamualaikum Kak Norli
ReplyDeletemoga Daneeya menjadi cucu yg solehah
boleh pos sikit pulut dan gulai tu...
he he
Wassalam
sedapnya kak sy tak pernah buat pulut kuning lagi
ReplyDeleteKak Sam, Rozali & Chik Mimi,
ReplyDeleteTerima kasih memberi komen. Kam Sam ooi...memang best pulut kuning lawan dgn gulai..terangkat habis....lepas tu mengantuk pulaq...
Rozali...Ya..moga Daneeya jdi cucu yg soleh...amin. Ishh..mai la..kt umah terus...boleh tambah lagi kalau sedap....
Chik Mimi...akak pun buat pulut kuning bila dpt cucu...dulu x teringin langsung nk belajaq....he..he...
assalam...sedapnya tgok pulut tuu lama xmkn. nak buat asben xmakan. sat ja noo dah 12 ari...:)
ReplyDeletebestnye pulut kuning..
ReplyDeletesaya selalu makan dengan rendang dan sambal tumis ikan bilis