KAWAN2 FOLLOWERS ALAM SIBER...terima kasih kerana sudi bersama saya..

Monday, 11 April 2011

Pulut Kuning & Gulai Daging

Kelmarin Daneeya Aryssa dah 12 hari......akak buat pulut kuning & gulai daging lepas Daneeya d botakan kepalanya. Kenduri sikit buat jiran tetangga...dan sedara yg datng berkunjung kt umah akak....Ehm...sedap makan panas panas ni..

Pulut rendam semalaman....dgn sedikit kunyit, kapur sireh sikit & beberapa keping assam keping.

Kari daging kena bagi pekat.....supaya masa nk makan kari berpalut kat pulut..
Ha...cucu Mak Tok lepas kepala d botakkan....macm boy pulaq...moga jadi anak yg solehah nnti...Lepas pulut d gaul dgn santan pekat.....pulut cntik bekilat....Nak prolong hayat pulut supaya tahan lama smpai kemalam x basi....Kukus balik pulut yg siap tadi...Insyaallah...pulut x berbau dan bertambah lembut lagi.....

6 comments:

  1. Assalamualaikum...
    bestnyeerrr

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Kak Norli

    moga Daneeya menjadi cucu yg solehah

    boleh pos sikit pulut dan gulai tu...
    he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  3. sedapnya kak sy tak pernah buat pulut kuning lagi

    ReplyDelete
  4. Kak Sam, Rozali & Chik Mimi,

    Terima kasih memberi komen. Kam Sam ooi...memang best pulut kuning lawan dgn gulai..terangkat habis....lepas tu mengantuk pulaq...

    Rozali...Ya..moga Daneeya jdi cucu yg soleh...amin. Ishh..mai la..kt umah terus...boleh tambah lagi kalau sedap....

    Chik Mimi...akak pun buat pulut kuning bila dpt cucu...dulu x teringin langsung nk belajaq....he..he...

    ReplyDelete
  5. assalam...sedapnya tgok pulut tuu lama xmkn. nak buat asben xmakan. sat ja noo dah 12 ari...:)

    ReplyDelete
  6. bestnye pulut kuning..

    saya selalu makan dengan rendang dan sambal tumis ikan bilis

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails